24 september 16 25 september 16

Goud voor Tibo, Sam, Bert en Sander. Het BK lange boten 2016.

Competitie

Het was uitzonderlijk mooi nazomerweer op zaterdag 24 en zondag 25 september in Hazewinkel. Of toch bijna heel de tijd. De laatste drie wedstrijden op zondag vonden immers plaats tijdens zware plensbuien. KRB was twee dagen lang aanwezig met een grote groep roeiers, trainers en supporters. Het weekend leverde een gouden medaille op bij de Masters dames en een Belgische titel bij de junior jongens tot 18 jaar.

Tijdens het weekend organiseerde de ‘Royals Sport Nautique de Bruxelles’ zowel het kampioenschap van België voor junioren en senioren als internationale roeiwedstrijden voor junioren, senioren en masters. Door de koppeling aan het Belgisch kampioenschap komen er voor de andere wedstrijden echter geen buitenlandse roeiers opdagen.

Bij de Masters dames roeiden Ann Peeters, Emmy Surmont, Frederique De Koster en Marie-Anne Vandermoere zich op zondag naar goud in een tijd van 3:56,32. Op zaterdag behaalde Pim Raaben in de skiff Masters een tweede plaats en Kris Boucquez een vierde. Proficiat aan onze masters en zeker een bijzondere vermelding voor ‘moed en zelfopoffering’. Volgend jaar nog meer masters op het water?

Bij de jonge junioren vermelden we op zaterdag de tweede plaats van Linde Vander Straeten en Louiza Zenasni in 2X JW12 en de derde plaats van Arnout Pottie en Thomas Wielfaert in de 2X JM14. Op zondag werd Louiza Zenasni derde in de 1X JW12 (polyester). Mauro De Clerck, Brent Van Acker, Arnout Pottei en Thomas Wielfaert wonnen mooi hun reeks in de 4X JM14 en werden vierde in de totaaluitslag. Een tweede plaats bij de 2X JM16 ging naar Arthur Van Welden en Bram Van Acker in 7:11,37, slechts één seconde na UNB.

Belgisch kampioenschap

Er kwamen geen KRB-senioren aan de start in de wedstrijden voor het Belgisch kampioenshap. De gestuurde 8 van de meisjes (8+ JW18) behaalden op zaterdag met Louise Daenekindt, Charlotte De Stordeur, Emilie De Baene, Manon De Clerck, Ella Vonck, Emma Feryn, Juliette Deschepper, Macha Van Linden en cox Marieke Beke een mooie derde plaats in 7:31,79.

Er was ook een derde plaats op zondag voor Manon De Clarck, Emilie De Baene, Charlotte De Stordeur en Louise Daenekindt in de 4X JW (7:25,14) en in 4- JW (7:45,38).

Door een laat forfait van Sport Gent waren er op zaterdag slechts twee deelnemers in de 4- JM. Het goud (6:40,48) ging naar KRNSO (Oostende) en Tibo Vyvey, Sam Huys, Sander De Witte en Bert Verkest behaalden zilver (6:47,49).

Dezelfde vier (Tibo, Sam, Sander en Bert) namen op zondag in de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap revanche in de 4X JM en behaalden na een spannende strijd in 6:15,98 de gouden medaille voor Oostende. Een mooie afsluiter voor KRB van het Belgisch Kamioenschap. Proficiat aan alle roeiers en coachen voor de resultaten en voor de inzet in het voorbije roei-jaar.

Op zondagmiddag werden door de Koninklijke Belgische Roeibond alle internationale roeiers en hun coachen in de bloemetjes gezet, waaronder ook Louise Daenekindt, Bert Verkest en Sander De Witte van KRB.

Alle uitslagen kan je raadplegen via deze linkEen uitgebreide fotoreportage van het weekend kan je bekijken via flickr. De foto’s mogen ook gedownload worden.