16 maart 17

KRB Seniores 18de op Heineken Vierkamp

Competitie

Op zaterdag  11 maart vertrok een delegatie KRB Seniors aangevuld met 2 Seniors van KRNSO naar Amsterdam om er deel te nemen aan de Heineken Roeivierkamp. Er werd aangetreden in de op één na hoogste divisie (Heren 2eDivisie 8+), met 30 deelnemende ploegen. Het doel was om in de middenmoot te eindigen.

Op de H4K worden vier afstanden geroeid: op zaterdag komt eerst de 2 500m aan bod, waarbij om de 20 seconden in gelote volgorde gestart wordt. Aansluitend roeien alle ploegen onmiddellijk een 250m boord-aan-boord. Op zondag wordt eerst gestart met een 5 000m, nu op basis van de rangorde na de wedstrijden op zaterdag, opnieuw met 20 seconden tussen de ploegen. Afsluitend wordt een 750m verroeid: ook hier wordt in boord-aan-boord gestart. Alle tijden worden verrekend naar 250m, de ploeg met de snelste tijd is logischerwijs de winnaar.

Karel D'hont, Lucas De Knock, Sander De Witte, Pim Raaben, Matthias Rabaey, Oscar Delbeke, Sebastiaan Laloo (KRNSO), Arne Dubois (KRNSO) en stuurman Jean-Pierre startten degelijk aan het tornooi, al was het wat aanpassen aan de omstandigheden en samenstelling van de ploeg (slechts 1 training in deze samenstelling achter de rug). Na de 2500m stond onze ploeg op een 21ste plaats.
De 250m lag onze ploeg duidelijk beter: daar behaalden ze de 10
de plaats, waardoor ze in het klassement op de 18e plaats terechtkwamen.

Op zondag startten ze op de langste afstand (5000m) met volle moed. Opnieuw behaalden ze de 21ste plaats op 30 ploegen, maar het gevoel en de manier waarop was duidelijk beter dan de 2500 meter op zaterdag. In het klassement zakten ze 1 plaats en werden ze 19de. In de afsluitende 750m startten ze tegen de rechtstreekse concurrent voor de 18de plaats, RC Allemannia (Duitsland), die op de langere afstanden minder goed scoorden, maar op de 250m op de 4de plaats eindigden. Na een zeer spannende strijd, kwamen ze over de finish in exact dezelfde tijd (02:15,4). Uiteindelijk kwam het achttal terecht op een 18de plaats.

Een mooi einde van een prachtig zonnig weekend, met tevreden trainers, supporters en roeiers tot gevolg.

Alle uitslagen kun je raadplegen op de site van Time Team dit instond voor de elektronische tijdsopname: http://regatta.time-team.nl/roeivierkamp/2017/results/003.php .