11 mei 16

KRB'ers naar EK junioren in Trakai

Competitie

Kort na de Meiregatta van KRSG op 7 en 8 mei kwam de Federale Sporttechnische Commissie en de bondscoach Dominique Basset samen om knopen door te hakken i.v.m. de selecties voor het nationale roeiteam, voor de keuze van de wedstrijden en voor de keuze van de boottypes.

Iedereen in de roeisport volgt uiteraard in de eerste plaats de pogingen van Hannes Obreno, Niels Van Zandweghe (beide BTR) en Tim Brys om in skiff (Hannes) of in lichte dubbel (Niels en Tim) geselecteerd te worden voor de Olympische spelen in Rio deze zomer.
Bij de junioren werd zowel bij de jongens als bij de meisjes onderscheid gemaakt tussen een groep Junioren A en Junioren B. Louise Daenekindt werd geselecteerd in de groep Junioren B, wat waarschijnlijk zal leiden tot deelname aan de Coupe de la Jeunesse in Poznan (Polen) van 29 tot 31 Juli. Definitieve samenstelling van de ploeg die naar de Coupe gaat gebeurt pas na het Europees kampioenschap junioren in Trakai (Litouwen) op 9 en 10 juli.

De selectie bij de Junioren A bij de jongens is overwegend West-Vlaams. Brent de Bleser (TRT Hazewinkel) gaat in skiff naar Trakai. Marlon Colpaert, Liam Beerlandt (beiden K.R.S.N.Oostende), Sander De Witte en Bert Verkest (beiden K.R.Brugge) zullen in vierkoppel de Belgische kleuren verdedigen. Tristan Vandenbussche (BTR) gaat mee als reserve. De vierkoppel wordt klaargestoomd door de Oostendse trainer Jeroen Neus.
 
Het zal afhangen van de prestaties van het viertal in Trakai of ze zich ook kunnen selecteren voor het Wereldkampioenschap Junioren dat van 21 tot 28 augustus plaatsvindt in Rotterdam. Duimen maar!
 
Op bijgaande foto (v.l.n.r.) Marlon Colpaert, Sander De Witte, Bert Verkest en Liam Beerlandt tijdens de Brugge Boat Race eind februari, die ze in hun categorie met glans hebben gewonnen.