16 mei 16

Regatta Maubray

Competitie

Traditioneel gaat de regatta van Maubray door op Hemelvaartsdag, maar dit jaar werd de wedstrijd verschoven naar Pinksteren. Ondanks communiefeesten en de kampioenenmatch van Club Brugge kon KRB nog met 42 roeiers, ouders en sympathisanten de bus nemen naar Maubray. En nog 13 personen kwamen met eigen vervoer. 

Na een week warm en zomers weer werd het precies in het Pinksterweekend opnieuw koud. Maar net als vorig jaar bleven de weergoden ons gunstig gezind met afwisselend wolken en zon tot aan de prijsuitreiking. Op dat moment begon het – net als vorig jaar – te regenen. Ideaal natuurlijk om de bar te doen draaien, want iedereen vluchtte in de tent. De lage temperaturen waren vooral te wijten aan de noordenwind die daarenboven pal tegen stond voor de roeiers, waardoor de tijden misschien niet zo schitterend zijn. Omdat het droog bleef was de BBQ een schot in de roos: 55 KRB-ers genoten van een BBQ (met wordt, spiesjes en ribbetjes) en een uitgebreid buffet van pasta’s, aardappelsla en groenten. Dank aan Ria, Marie-Anne en Lawrence! 

Bert Verkest en Sander De Witte – net geselecteerd voor het EK junioren in Trakai (Litouwen) samen met Marlon Colpaert en Liam Beerlandt van KRNSO – waren ingeschreven voor de 4X M (senioren). Spijtig genoeg kon Marlon niet deelnemen en werd er in de boot wat vervangen en verschoven. Toch eindigden ze mooi 2 de in 6:35,44 na TRT (6:32,98). In de TRT-boot zaten drie senioren en Brent De Bleser, die eveneens als skiffeur geselecteerd is voor Trakai. Deze twee KRB-roeiers wonnen later nog zeer overtuigend hun 2- M-wedstrijd met meer dan 16 seconden voorsprong. Een uurtje later namen ze nog deel aan de laatste wedstrijd van de dag: 8+ open (1000 m.) in een gemengde boot met 6 roeiers en stuurman van KRNS Oostende, wedstrijd waarin ze ook tweeden eindigden.

In de loop van de dag waren er nog mooie resultaten met 1 ste en 2 de plaatsen van onze junioren. Bijzondere aandacht voor Tibo Vyvey, die in 1x JM16 tweede werd na Tristan Vandenbussche (BTR) en met Tristan samen de wedstrijd 2x JM16 overtuigend won. Marthe De Bruycker werd 2 de in 1x JW14, maar moest – op weg naar winst – de wedstrijd 2x JW14 (met Janne Claeys) staken na een aanvaring met iemand die buiten de oproeibaan kwam. Leuk was dat ook Brice Poly, na lange afwezigheid op het water, nog eens aan een wedstrijd deelnam.
 
Alle KRB-uitslagen:
 
1x JW14: Marthe De bruycker (2de )
4x M: Bert Verkest, Sander De Witte, Vladislav Goloivanenko (BTR) en Liam Beerlandt (BTR) (2de )
2x JW18: Manon De Clerck / Louise Daenekindt (2de )
2x JW18: Charlotte De Stordeur / Emilie De Baene (8 ste )
1x JM16: Tibo Vyvey (2de )
4x JM14: Tibo Vanden Bon / Arnaud Kuhk / Justin Halcrow / Thomas Wielfaert (3de )
4xJM14: Brent Van Acker / Lukas De Baene / Kassem Badawi / Remi Demeulemeester (5de )
1x Begin M: Brice Poly (13de) / Joren Vermeersch (16de)
2x JM12: Thomas Wielfaert / Nathan Storder (RCNSM) (2de ) - Brecht Verkest / Stan Vandemoortele (3de )
2x JW16: Emma Ferryn / Man De Clercq (2de )
2x JM16: Tibo Vyvey / Tristan Vandenbussche (BTR) (1ste )
1x JW18: Louise Daenekindt (5de ) / Emilie De Baene (7de) / Charlotte De Stordeur (8ste)
1x JM14: Justin Halcrow (19de )/ Brent Van Acker (21 ste ) / Lukas De Baene (23 ste ) / Remi Demeulemeester (27ste)
2- M: Bert Verkest / Sander De Witte (1ste )
1x JW16: Emma Ferryn (5de )
1x Begin. W: Macha Van Linden (7de) / Linde Ganne (9de ) / Marieke Beke (10de )
8+ Open KRNSO / KRB (Bert en Sander) (2de )
 
De volledige uitslagen zijn terug te vinden op deze link.
 
Foto’s kan je bekijken en downloaden op Flickr.