04 april 16

VRL Time Trials 2016

Competitie

Op uitnodiging van de Headcoach Dominique Basset, de Koninklijke Belgische Roeibond en de Vlaamse Roeiliga namen in het weekend van 2 en 3 april Louise Daenekindt, Sander De Witte en Bert Verkest deel aan de Time Trials in Hazewinkel (Willebroek). Ook Pierre De Loof was uitgenodigd, maar hij moest verstek geven wegens ziekte.

De trials waren georganiseerd als een officiële wedstrijd met reeksen, herkansingen en finales (A- en B-finale).

Bij de junior meisjes tot 18 jaar werden er twee reeksen geroeid. Per reeks gingen er twee rechtstreeks naar de A-finale. Louise werd vierde in haar reeks en werd daardoor naar de herkansing verwezen. Met een derde plaats in de herkansing werd het B-finale, die ze wel op schitterende wijze won in 8:48.82. De wedstrijd werd gewonnen door Rachel Willaumez in 8:21.02 voor Ilse Vandenhauweele en Axelle Boels.

De junior heren tot 18 jaar kregen dezelfde wedstrijd voorgeschoteld. Enig verschil: slechts de winnaar van elke reeks ging rechtstreeks naar de A-finale. Alle andere naar de herkansingen. In de tweede reeks werden Bert en Sander respectievelijk tweede en derde, waardoor ze elke in een andere herkansing waren ingedeeld. Beide wonnen hun herkansing – geroeid met sterke tegenwind – en gingen naar de A-finale. Daarin werd Sander vierde in 7:37.92 en Bert vijfde in 7:39.01. De wedstrijd werd gewonnen door Brent De Bleser (TRT) in 7:30.17 voor Marlon Colpaert in 7:31.43.

Op basis van deze resultaten werden Sander en Bert beide uitgenodigd om de Paasstage in Hazewinkel (4-8 april) bij te wonen. Louise volgde de regiostage in de KRB. Proficiat met de resultaten.