29 februari 16

Brugge Boat Race 2016 succesvolle editie

Competitie

Op vrijdagavond 26 februari werd de aanloop genomen naar een boeiend roeiweekend met hert ‘rowers diner’ dat aan alle buitenlandse roeiers wordt aangeboden. Maar liefst een 250-tal roeiers en medewerkers schoof aan voor een buffet van warme beenham met peper- en Provençaalse saus, groenten, pasta’s en aardappelsla, afgesloten met een taartenbuffet. Het weer bleef heel het weekend droog, met af en toe wat zon. Maar net zoals vorig jaar stond er een stevige wind. Deze maal kwamen er wel minder boten in de problemen door de weersomstandigheden.

Zaterdagnamiddag 27 februari gingen maar liefst 55 achten (met stuurman/vrouw) het water op in verschillende wedstrijden. Zowel bij junioren, senioren, masters als recreanten leverde ook KRB deelnemende boten.

Bij de M 8+ won Imperial uit Groot-Brittannië en eindigde KRB op de 9de plaats. W8+ werd eveneens door Imperial gewonnen. Westminster School, eveneens uit Groot-Brittannië eindigde eerste in de wedstrijd JM 8+. Ook daar werd KRB 9de. In de Handicaprace bij de masters ging de overwinning naar het Duitse team DRC Hannover. KRB haalde een mooie 2de plaats, terwijl onze recreanten op de 20ste en 21ste plaats eindigden.

Op zondag 28 februari waren er zowel in de voor- als in de namiddag wedstrijden voor alle andere types boten. Ook daar een grote deelname van KRB-boten (individueel en in ploeg).

In de wedstrijd 4x JM ging de overwinning naar de compositie KRB – KRNSOostende met Marlon Colpaert, Bert Verkest, Sander De Witte en Liam Beerlandt in een mooie tijd van 18:40.84, vóór Norwich in een tijd van 19:49.09. Dus meer dan 1 minuut voorsprong! In deze wedstrijd was er nog een 3de en 5de plaats voor KRB-combinaties.

Bij de JW 4x behaalde KRB een 3de en 5de plaats. Louise Daenekindt werd 3de in skiff (JW 1x).

Bij de masters werd een rangschikking opgemaakt waarbij gewerkt werd met een handicap-systeem. KRB haalde volgende plaatsen: 3de, 8ste, 13de, 17de, 25ste, 17ste, 31ste en 32ste.

De volledige uitslagen kan je terugvinden via volgende link: http://www.rowing.be/joomla/images/2016/uitslagen/2016-02-27_28krb.pdf .

Een fotoreportage zie je op: https://www.flickr.com/photos/135572343@N02/shares/kL1bBQ . Foto’s kunnen vrij gedownload worden.