30 oktober 16

Jean-Paul roeit in Nottingham.

Algemeen

JP roeit voor de KRB tijdens de Nottingham - Autumn Head 2016

(deze lange afstand wedstrijd was één van de maar even 22 wedstrijden die in het UK tijdens het weekend van 29 en 30 oktober 2016 werden georganiseerd) ….. !

Wat voorafgaat

Tijdens het  WRMR 2016 – event in Kopenhagen ontmoet ik in september opnieuw enkele  Britse roeiers die ik tijdens hetzelfde event in 2015 in Hazewinkel reeds had ontmoet. We praatten andermaal wat over de races die door onze beide verenigingen worden gerorganiseerd en werd er uitgenodigd om in hun Autumn Head te komen roeien …..

Had nog niet op de river Trent geroeid en er bijgevolg ook nog niet verloren dus …

Donderdag 27-10-2016 – na tijdens de lange heenreis een bezoek te hebben gebracht aan:

-       ‘Sir Winston Churchill’s Home in Chartwell;

-       ‘River & Rowing Museum’ in Henley on Thames;

toegekomen in West-Bridgford / B&B in nabijheid van Trentside North – Nottingham Rowing Club (NRC).

Vrijdag 28-10-2016 – boot naar NRC overgebracht, boot gemonteerd en vervolgens in omgeving met fiets op verkenning met ‘t vrouwtje en mijn zus die ons vergezelde.

Zaterdag 29-10-2016 – een 12tal km ontspannend losgeroeid terwijl ‘t vrouwtje en mijn zus het centrum van Nottingham ongetwijfeld vaak rechts fietsend onveilig hebben gemaakt gedurende hun ‘shopping’ en ‘window shopping’.

Zondag 30-10-2016 – roeiwedstrijden (voor junioren t.e.m. elite-roeiers)

Had mij samen met 90 andere roeiers ingeschreven voor de skiff over een afstand van 5450m.

Tengevolge de uitzonderlijke lage waterstand met gevaar voor het zich vastroeien in de bedding van de oevers werd de wedstrijd ter hoogte van de start met 550m ingekort.

Van de 91 ingeschrevenen hebben er 87 roeiers de wedstrijd uitgeroeid, in mijn leeftijdsgroep 60+ hadden zich helaas maar 2 roeiers ingeschreven.

De river Trent was precies een spiegel, nauwelijks wind en lichte stroming mee – men sprak van ‘onvoorstelbaar gunstige weersomstandigheden

Resultaten van de wedstrijd:

-werd 51ste op 87 roeiers met een effectief geroeide tijd van 19 min en 20 sec (kolom ELAPSED TIME);

-na verrekening met leeftijd handicap werd ik uiteindelijk 21ste op 87 roeiers met een tijd van 17 min en 46 sec (kolom ADJUSTED TIME).

De andere roeier in mijn leeftijdscategorie liet mij een halve minuut achter zich, hij heeft sterk geroeid, heb dan ook niet nagelaten hem hiervoor oprecht te feliciteren!

De resultaten kan men terugvinden op de site van Nottingham Rowing Club – Events – Results – Documents page – Div 1

 

Enkele vaststellingen

Bij ons op het vasteland spreekt men bij de senior-roeiers van hetzij:

-       Senioren B = tot leeftijd van 23 jaar;

-       Senioren A = vanaf leeftijd van 23 jaar.

In het UK spreekt men van:

            Senior = tot leeftijd van 23 jaar;

            Elite = vanaf leeftijd van 23 jaar.

Samenvattend kan worden gezegd dat hun huidige opdeling nauw aansluit met onze opdeling zoals het hier vroeger geweest is …. (sluit nauw maar niet exact aan) met onze opdeling zoals het hier vroeger geweest is - om hier vroeger als roeier in elite te mogen roeien moest men indien ik mij goed herinner minstens 2 internationale wedstrijden over een afstand van 2000m hebben gewonnen met minstens zes deelnemende ploegen.

………. links rijden, dat lukt goed, maar op die round about ’s vooral in de nabijheid van of in de grote steden ..... is het bij momenten pittig rijden …….?x!

’t Was op alle vlakken andermaal een onvergetelijke roeitrip …. JP