30 april 18

KRB pakt 3 Belgische titels

Algemeen

Dit weekend vond het BK korte boten plaats in Hazwinkel.

Net als vorig jaar zorgden onze roeiers ervoor dat KRB niet met lege handen terug naar huis keerde.

Op zaterdag werden Marthe De Bruycker en Manon De Clerck voor de tweede keer op rij Belgisch kampioen in de JW2x. Hiermee bevestigen ze dat ze bij de junior meisjes dé te kloppen dubbel zijn in België. Op dezelfde dag mochten ook Arthur Van Welden en Tibo Vyvey richting ereponton roeien. Ze wonnen, na een uitermate spannende race, zilver in de JM2x.

Zondag bewees KRB ook over heel wat talentvolle jongeren te beschikken. In je JM12 2x waren Lukas Depla en Arthur Vinke de snelste over 500m.
Jelena Boydens en Linde Van der Straeten werden in JW14 2x derde en mochten ook pronken met een welverdiende medaille.

Maar de kerst op de taart moest toen nog komen!

Op zondag werden onze gouden meisjes in dubbel ook Belgisch Kampioen in de JW2-: Manon en Marthe kwamen met ruim 5 seconden voorsprong over de finish.

Rond de middag kwam Pierre De Loof aan de start van het koningsnummer M1x! De verwachtingen lagen zeer hoog, na de winst in de reeksen 's morgens. Pierre loste deze zonder al te veel problemen in: opnieuw goud voor KRB! 
Het goud in de 1xM komt voor het eerst sinds 2012, toen Tim Maeyens voor het laatst aan de start kwam in dit nummer , terug mee naar KRBrugge!

Proficiat aan alle roeiers en trainers! Op naar de volgende!

Resultaten zaterdag

Resultaten zondag