22 november 16

KRB trotseert herfststorm ten voordele van Music For Life

Algemeen

Een dertigtal leden van de Koninklijke Roeivereniging Brugge aan het Waggelwater heeft zich zondagvoormiddag op het water begeven.

Ze trotseerden het gure stormweer ten voordele van de Warmste Week van Music For Life op radiozender Studio Brussel. Het initiatief werd genomen door afdelingsgriffier Katrien Robberechts van de rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Zij is lid van de roeiclub. "Ondanks het stormweer hebben 28 roeiers zich op het water begeven", verduidelijkt Katrien Robberechts. "We lieten ons sponsoren per afgelegde kilometer tussen onze club en de brug van Niewege. Anderen legden indoor hun kilometers af op ergometers."

Steun van Urbanus

Afdelingsvoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg Wim De Backer, net -als komiek Urbanus - die een goede vriend is van Katrien Robberechts - waren aanwezig om de roeiers een hart onder de riem te steken. De voorlopige opbrengst van het roeievent bedraagt 1.097 euro. De overschrijvingen zijn in dit bedrag nog niet inbegrepen.

Het roeievent is een van de talrijke activiteiten die de rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge organiseert ten voordele van Music For Life. Eerder was er al een groepsontbijt met 225 eters in het Brugse gerechtsgebouw. Op 16 december worden de initiatieven afgesloten met een winterbarbecue.

Warmste rechtbank

De opbrengst gaat naar de vzw Onafhankelijk Leven. Deze organisatie komt op voor mensen met een beperking ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsel. Dirk Schockaert, de ambassadeur van de vzw, was eveneens aanwezig op het roeievent. "We willen ons profileren als de "warmste rechtbank van Vlaanderen", besluit Katrien Robberechts.

(AFr)
uit: De Krant Van West-Vlaanderen (redactie KW)
foto: mvn