30 juli 16 31 juli 16

Louise Daenekindt behaalt tweemaal brons op de Coupe de la Jeunesse 2016

Competitie

Louise Daenekindt behaalde afgelopen weekend (30-31/7/2016) tweemaal een bronzen medaille op de Coupe de la Jeunesse te Poznan (Polen). 

Op de eerste wedstrijddag kon Louise Daenekindt zich samen met haar roeipartner, Gwenaël De Leenheer (GRS), vlot plaatsen voor de A-finale in de discipline JW 2-. Tijdens de finale in de namiddag ging het duo traag van start, maar wisten hun wedstrijd geleidelijk op te bouwen om met een verschroeiende eindsprint een derde plaats te veroveren. Dit duo zorgde zo voor de eerste medaille van het weekend voor de Belgische delegatie.

De tweede wedstrijddag startte het duo Daenekindt-De Leenheer met de ambitie een tweede medaille te bemachtigen. De heats toonden althans dat beide meisjes in goede vorm waren door zich vlot te plaatsen voor de finale met een tweede besttijd. Na een goede start lag het duo halverwege in derde positie. Zij wisten deze positie in de tweede wedstrijdhelft veilig te stellen, om opnieuw op de eindmeet de bronzen medaille te behalen, en zo hun ambities waar te maken. Een schitterend weekend aldus voor de KRB-roeister.

Eerder op de dag wist ook stadsgenoot Tristan Vandenbussche (BTR) een bronzen medaille te halen met zijn 3 kompanen in de JM 4x. De Brusselse Caitlin Govaert (UNB) behaalde de zondag zilver in de discipline JW 1x. De andere Westvlamingen Luca Colpaert (JW 2x) en Vladislav Goliovanenko (JM 2x) roeiden zich verdienstelijk naar telkens een respectievelijke 2e en 3e plaats in hun B-finale.

De volledige resultaten kan je bekijken via deze link: http://www.rowing.be/joomla/images/2016/cdj/2016CDJresultaten.pdf