03 juni 18

Pierre De Loof debuteert op de World Cup I in Belgrado

Competitie

In het weekend van van 1 tot 3 juni 2018 werd de World Cup I geroeid in Belgrado. Pierre De Loof trad er voor het eerst aan met zijn ploegmakker Ruben Claeys (KRSG) in de 2xM.

Op vrijdag moesten ze aan de bak in de eerste reeks tegen Duitsland, Noorwegen, Litouwen, Wit Rusland en Korea. Enkel de winnaar van de reeks was rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, een zeer moeilijke opdracht in wat nadien de snelste reeks leek. Pierre en Ruben kwamen als 5e over de streep in 6:42,72 , weliswaar in de 7e tijd van het hele veld. Herkansingen voor de Belgische zware dubbel dus.

In de herkansing kwam de dubbel uit tegen 2 ploegen van Nederland en de Chinese ploeg: ook hier een zware dobber. De eerste 2 die over de streep kwamen werden opgevist voor de halve finale, de anderen werden op basis van hun tijd doorverwezen naar finale C of D. Jammergenoeg werd het voor Pierre en Ruben de 4e plaats, en was ook hun tijd niet voldoende voor de C-finale. In de D-finale werd niet meer gestart: ondertussen was duidelijk geworden dat Ruben sukkelt met een blessure. We kijken uit naar hun wederoptreden, hopelijk op de volgende wereldbeker!