11 september 18

Pierre De Loof naar kwartfinales op WK

Competitie

Van 9 tot 16 september wordt in Plovdiv (BUL) het WK Roeien georganiseerd. Voor het Belgium Rowing Team komen 4 atleten aan de start: Niels Van Zandweghe en Tim Brys in de 2xLM, Louis Toussaint in de 1xPM en onze eigen Pierre De Loof bij de grote jongens in de 1xM.

Na een minder resultaat op het EK eerder deze zomer, werd beslist om voorlopig niet verder te gaan met de 2xM met Ruben Claeys. Pierre gaat dus verder in de zware skiff.

Zondag kwamen 32 skiffeurs aan de start, waardoor de drie snelste roeiers van elke reeks rechtstreeks geplaatst waren voor de kwart-finales. De anderen roeien een dag later de herkansingen. Pierre startte in reeks 4 met onder andere de Deen Sverri Nielsen (twee A-finales op de World Cup dit jaar) en de Serviër Marjanovic (5e op het voorbije EK). Van bij de start was onze KRBer goed mee, hij kwam halfweg als 2e door achter Marjanovic. Nielsen en de Zweed Anders Backeus zaten de twee leiders op de hielen.

Halfweg de 3e 500m versnelde de Deen die Pierre voorbij ging. In de laatste 500m nam Nielsen de leiding over van Marjanovic, en ook Pierre kwam oprukken. De Zweed Backeus, toen al in 4e positie kraakte volledig, waardoor Pierre vlot in 3e positie over de meet ging in 6:55.17, de 10de tijd van alle gekwalificeerden. Pierre was tevreden van zijn wedstrijd: "Doel van vandaag was top 3 roeien. Ik ben echt tot het einde voluit moeten gaan, en heb nu gelukkig 2 dagen om te herstellen. En dan woensdag mogelijk de belangrijkste wedstrijd van mijn tornooi: de kwartfinales."

Dit zijn de mogelijke wedstrijdmomenten van Pierre (Belgische tijd):

  • woensdag 12/9: kwartfinale: 15u38
  • donderdag 13/9: halve finale C/D of E/F: vanaf 15u37
  • vrijdag 14/9: halve finale A/B: vanaf 8u50
  • zaterdag 15/9: finale D/E/F: vanaf 15u21
  • zondag 16/9: C-finale: 8u38
                            B-finale: 9u38
    ​                        A-finale: 11u04

Volg verdere wedstrijden van Pierre live op worldrowing.com