17 juli 18

Pierre De Loof roeit top 12 op WC III in Luzern

Competitie

Pierre De Loof kwam in Luzern voor het eerst in zijn carriere in skiff aan de start van een wereldbeker wedstrijd. In een zeer sterk bezet veld, waar de volledige wereldtop aanwezig was, kwamen 27 skiffeurs aan de start. Hierdoor moesten in de reeksen slechts 3 roeiers afvallen,  waardoor niet laatste eindigen in de reeks al zeker recht gaf op een plaats in de kwart finales. In een reeks met regerend wereldrecordhouder in de 1xM Robbert Manson (NZL), startte Pierre met een sterke 1ste 1 000m. Hij kwam als 2de door, waarna hij z'n tempo liet zakken en gecontroleerd als 4e over de streep kwam: een plaats in de kwart finale was zeker.

In die kwart finale kwam direct een moeilijke opdracht: nummers 1 tot 3 gaan door naar de halve finale A/B en met Wegrzycki-Szymczyk (POL) en Zeidler (GER) als tegenstanders, moest Pierre onmiddellijk voluit gaan. Hij ging goed van start en lag na 500m in 4de en na 1 000m in 3de positie. Pierre slaagde er in om de laatste 500m een aanval van Doyle (IRL) af te houden en finishte op minder dan 2 seconden van winnaar Zeidler: een topprestatie!

In de halve finales ging het dan iets te snel voor De Loof, die niet nodeloos krachten verspilde. Een logische 6de plaats dus, en door naar de B-finale voor plaatsen 6 tem 12. Pierre startte goed, en rukte mee op met Wegrzycki-Szymzyk (POL) maar halfweg moest hij de rol lossen en zakte stilaan weg. De Nielsen (DEN) en Griskonis (LIT) maakten er een mooie strijd van om de B-finale te winnen. De andere 4 finalisten eindigde dicht bij elkaar. Wegrzycki-Szymzyk werd 3de, De Loof 6de met slechts 4 seconden achterstandop de Pool, die in 2013 wereldkampioen werd bij de junioren en sindsdien altijd minstens op het podium stond van het WK U23. Een 12de plaats dus voor Pierre op z'n eerste toernooi na de examens, een topprestatie!

Dikke proficiat voor Pierre De Loof en coach Dirk Crois!!!

Het volledige parcours van Pierre op de WC III kan je hier nalezen.