04 oktober 18

Twee titels op BK Lange boten

Competitie

Dit weekend kleurde Hazewinkel een beetje donkerblauw, want wanneer het staftje na BK lang terug richting Brugge vertrok, waren we weer enkele medailles rijker. De grote afsluiter van het seizoen zou hetzelfde niet zijn zonder de aanwezigheid van al dat Brugs roeigeweld. Onze stempel werd dan ook ferm op de wedstrijden gedrukt en dat leverde knappe resultaten. 

Onze jongste beren roeiden zaterdagmorgen al om 10:00; Lukas Depla en Arthur Vincke behaalden respectievelijk de derde en veertiende plaats bij de skiff JM12. Op de 1000m werd Lucas 24ste, gevolgd door Lennart op de 28steplaats. Stan, Lowie en Brecht werden in dezelfde categorie 33ste, 37ste en 46ste. Nell, Sofie, Louiza en Linde werden in de 4x JW14 sterk tweede. 

Tibo, Arthur, Bram en Siemen hielden het KRB goud in de JM4- in stand, en dat met bijna 10 seconden voorsprong op de tweede plaats! Het enige probleem dat zich in dit veld stelt, is dat de tegenstand misschien niet meer durft meedoen volgend jaar. Ook proficiat aan trainers Piet en Thierry voor dit knappe resultaat. 

Even later was het opnieuw aan Stan en Lucas, zij werden in de 2x JM14 13e, gevolgd door Lennart en Lowie op de 17eplaats en Brecht en Karel op de 18eplaats. In de JM 8+ werd KRB vertegenwoordigd door Arnout P., Arnout V., Rowan, Brent, Lucas, Senne, August, Arnaud en Jean-Pierre aan het stuur. Als afsluiter van de zaterdag roeiden de KRB seniors met Pierre, Bert, Sam en Oscar derde in de M4-.

Zondag vroeg in de ochtend was het weer tijd voor de dames A’s en B’s: Linde, Janne, Manon en Juliette werden in de JW4x knap derde. Ook onze jongsten werden zondag terug fel vertegenwoordigd: Arthur en Lukas werden nipt derde in de dubbel JM12. Even later was het aan Nell en Linde; zij werden 11derespectievelijk 15ein de JW14 skiff. Luid aangemoedigd werden Lowie, Lennart, Lucas en Stan 8stein 4x JM14. 

Als laatste nummer van de voormiddag roeiden Pierre, Bert, Sander en Lucas (in tegenstelling tot GRS en ARV níét afgeschrikt door de tegenstand) sterk tweede in 4x, na de andere Brugse beren van BTR.

Tenslotte roeiden de laatste KRB’ers van het weekend Tibo, Bram, Arthur en Siemen nog een puike titel in de JM4x. Het veld werd aangevuld door hun opvolgers Arnout, Arnout, Rowan en Brent, en Senne, Arnaud, August, Lucas K. Zij werden respectievelijk vijfde en zesde. 

Na dergelijk weekend is het vanuit fysiologisch oogpunt natuurlijk essentieel aangepast te recupereren. Daarom organiseerde KRB naar jaarlijkse traditie de smakelijke stovers met friet, die naast hun functie als topvoeding ook steeds de geest sterken voor een nieuw seizoen. 

[Oscar Delbeke]