28 september 17

Coupe de la Jeunesse 2017

Competitie

Tijdens het laatste weekend van juli vond in Hazewinkel de Coupe de la Jeunesse plaats. Wat daar zeker niet ontbrak, waren de KRB’ers!
Maar liefst ZES roeiers en roeisters van KRB konden zich selecteren voor deze wedstrijd!

Belgisch kampioenen in de 2xJW Marthe en Manon openden het weekend in de 8-JW met een zevende plaats.
Op zaterdag en zondag kropen de meisjes in vier zonder samen met Dagmar en Maité.
Op zaterdag kon het viertal zich net niet plaatsen voor de A-finale. In de B-finale behaalden ze de 3e plaats.
Het doel op zondag was een plaats in de A-finale, maar dit lukte jammer genoeg niet. In de B-finale schoven de meisjes een plaats op en eindigden er 2e.

Marthe en Manon zijn respectievelijk 14 en 15 jaar. Beiden hebben nog zeer veel groeimarge. Voor hen was dit een mooie 1e ervaring met het internationaal roeien! Doe zo verder meisjes!

Naast de meisjes hadden we nog 3 KRB’ers die samen in een boot stapten. Tibo, Arthur en Sam roeiden samen met Zeno Faes van Gent in de 4-JM.

Op zaterdag wonnen de jongens hun heat en plaatsten zich zo gemakkelijk voor de A-finale. Met een 3e totaaltijd werd er al gedroomd van een medaille.
Gedurende de volledige race lagen de jongens op medaillekoers, maar de laatste meters waren zeer zwaar voor de Belgen. De jongens werden nipt 4e, op 1 seconde van zilver.

Het doel voor zondag was zeer duidelijk: een medaille pakken. Iedereen wist dat dit meer dan haalbaar was!
Tijdens de heats hadden de jongens het wat moeilijker dan dag 1, maar ze wisten zich zonder al te veel problemen toch te plaatsen voor de A-finale met de derde totaaltijd.
In die A-finale wisten Belgen zeer goed wat hen te doen stond en ze deden dan ook wat ze moesten! Arthur, Sam, Tibo en Zeno behaalden een welverdiende tweede plaats! En die zilveren medaille stond hen schitterend!!

Omdat elke ploeg een sterke reserve nodig heeft, pakte ook Bram een ticket voor de Coupe de la Jeunesse. Bram zou oorspronkelijk roeien in 2-, maar door omstandigheden veranderde dit jammer genoeg op het laatste moment. Hierdoor startte hij uiteindelijk in de skiff.
De voorbereiding was voor hem allesbehalve  ideaal, maar  chapeau dat hij tweemaal aan de start lag in de skiff!!

Dikke proficiat allemaal! Ook bedankt aan coaches Piet en Thierry!

(Kijk zeker ook eens op de facebookpagina ‘coupe de la jeunesse 2017’ voor meer beeldmateriaal.)