22 maart 16

Nieuwe mascotte voor KRB: Jeffrey de zeehond

Algemeen

Sinds enkele weken krijgen het kanaal, het vlot en zelfs de boten van de KRB regelmatig bezoek van een wel heel onverwachte bezoeker: een zeehondje.

Ergens in maart dook hij voor het eerst op ter hoogte van het clubhuis van de KRB: een zeehondje van een tweetal jaar oud. Onverwacht en behoorlijk ver van de Noordzee. Hoogstwaarschijnlijk is hij (of zij?) via Oostende en het kanaal Brugge-Oostende tot in Brugge geraakt. Met de nogal steile oevers is het wellicht moeilijk om een rustplaats te vinden en dan is het lage vlot aan de KRB de meest geschikte plaats.

Echt mensenschuw is het diertje niet, zolang je maar niet te dicht nadert. Bij één van de trainingen van de junioren C, D en E vond Jeffrey – zoals hij ondertussen door de roeiers genoemd wordt – er niet beter op dan even te gaan uitrusten op de achtersteven of de boeg van de boten.

Maar de mooiste plaats is toch het uiteinde van het 70-meter lange vlot van KRB. Daar ligt Jeffrey soms urenlang te zonnen, als die schijnt natuurlijk..

Iemand van Sea-Life center in Blankenberge kwam langs en vertelde dat het dier er heel gezond uitziet en voldoende voedsel kan vinden in het kanaal. Daarom is het aangewezen om Jeffrey ongemoeid te laten en te genieten van zijn (of haar?) aanwezigheid. In de achtervin heeft Jeffrey een ‘tag’ die er op wijst dat hij in Nederland gemerkt werd. Wellicht ooit daar aangespoeld en verzorgd?

Jeffrey haalde ondertussen ook al de krant: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brugge/zeehondje-zont-aan-roeiclub-a2657144/ .