Recreatie

De afgelopen jaren kent het ‘recreatief’ roeien, naast het competitief  roeien, een sterke opgang; dankzij de jaarlijkse georganiseerde initiatielessen groeit de groep KRB recreanten jaar na jaar en is zij ondertussen ‘een gezellige sportieve vriendengroep’ geworden.

Vele recreatieve roeiers hebben de roeisport ontdekt als ouder van jonge roeiertjes. Roeien is een technische sport : het volgen van de initiatiereeks is dus noodzakelijk om de basis van het roeien onder de knie te krijgen. Je leert onder deskundige leiding van een trainer en begeleiders de roeitechniek, het sturen van de boot, omgang met het materiaal en de vaarregels.

Vervolgens komt het er op aan zoveel mogelijk kilometers te roeien om je te vervolmaken. Zoals bij zoveel sporten geldt immers het principe: hoe meer je oefent, hoe beter jouw techniek wordt en hoe leuker deze sport wordt.

Voor recreatieve roeiers zijn allerlei boottypes beschikbaar, van skiffs tot achtriemen, waarbij een goede samenwerking in de boot van groot belang is. Roeien kan individueel maar is en blijft vooral een uitdagende teamsport!

Iedereen is welkom, roeiervaring is niet vereist. KRB heeft aangepaste boten voor beginnende roeiers, waarmee ook toertochten worden gedaan.

Elk jaar nemen onze recreanten deel aan toertochten in binnen- en buitenland: de afgelopen jaren werd onder meer al geroeid in Venetië (Voga Longa), Parijs (La Traversée de Paris), Amsterdam (Lichtjestocht), Saint-Omer (La Randonnée des Nénuphars), driedaagse in Groningen (najaar 2016), afvaart van de Leie, doortocht Gent, enz.  waarbij telkens zowel aandacht wordt besteed aan de sport als aan de lokale cultuur.

De recreanten nemen ook deel aan wedstrijden zoals onder meer onze eigen Brugge Boat Race en de Markregatta in Breda.

Voor de recreatieve groep worden er tijdsloten (zie hieronder) voorzien waarin op het water gegaan kan worden. De lengtes van de tijdsloten variëren volgens de seizoenen. Voor het reserveren van een boot werken wij met een digitaal reservatieblad. Na het trainen blijft er telkens nog voldoende tijd over om uitgebreid na te praten en de dorst te lessen in de bar.

Heeft u nog geen ervaring in het roeien? Of heeft u een hele tijd geleden de roeisport beoefend en zou u graag willen heropstarten? Aarzel dan zeker niet om deel te nemen aan onze initiatiereeks!  Deze lessenreeks bestaat uit 10 lessen telkens op zaterdagvoormiddag (prijs: €180). U kunt na deze lessenreeks doorstromen naar onze recreatieve groep. Het bedrag dat u reeds betaalde voor de initiatielessen wordt vervolgens afgetrokken van de prijs voor een vol lidmaatschap bij ons. Hierdoor dient u in het jaar van initiatie enkel nog maar het resterende bedrag te betalen om uw lidmaatschap te vervolledigen.
 
Dus:  wie deze mooie sport wil ontdekken, wil genieten van de rust op het water, de fijne techniek onder de knie wil krijgen, zonder daarom Olympische ambities te koesteren, kan zeker bij ons terecht!
 

Trainingsuren recreatief roeien:

Dagen Inschepen Reservatie boot nodig?
Maandag Vanaf 17u00 tot * (zomer) Ja
Dinsdag - -
Woensdag Vanaf 13u00 tot *
behalve van 14u00 tot 14u30
Ja
  om 14u30 'Samen roeien'
Donderdag - -
Vrijdag Vanaf 14u00 tot * Ja
Zaterdag Van 8u30 tot 9u00 (Groep 1) Ja
  Van 10u00 tot 10u30 (Groep 2) Ja
  Vanaf 10u30 tot * (Groep 3) Ja
Zondag Van 8u30 tot 9u00 (Groep 1) Ja
  Van 10u00 tot 10u30 (Groep 2) Ja
  Vanaf 10u30 tot * (Groep 3) Ja

Tijdens schoolvakantie gelden dezelfde uren op woensdag, zaterdag en zondag, maar kan ook geroeid worden op maandagnamiddag vanaf 14u tot *, op dinsdag van 9u tot 12u en op donderdag van 9u tot 12u.

De indeling in recreatieve groepen voor het weeken wordt door de groepsverantwoordelijken zelf bepaald en kan elke week verschillen.

* = zonsondergang; men mag tot minimum 1,5 uur voor zonsondergang vertrekken en moet terug aanleggen voor zonsondergang.

Datum Titel Locatie Event
26 februari 22 Brugge Boat Race 'Limited Edition' Brugge Meer info
04 juni 22 Toertocht Oostende - Gent, dag 1 Oostende Meer info
05 juni 22 Toertocht Oostende - Gent, dag 2 Oostende Meer info
20 augustus 22 Golden River Roeitocht 2022 Gent Meer info
24 september 22 Abeelenrace Walcheren Meer info