Recreatie

De afgelopen jaren kent het ‘recreatief’ roeien, naast het competitief  roeien, een sterke opgang; dankzij de jaarlijkse georganiseerde initiatielessen groeit de groep KRB recreanten jaar na jaar en is zij ondertussen ‘een gezellige sportieve vriendengroep’ geworden.

Vele recreatieve roeiers hebben de roeisport ontdekt als ouder van jonge roeiertjes. Roeien is een technische sport : het volgen van de initiatiereeks is dus noodzakelijk om de basis van het roeien onder de knie te krijgen. Je leert onder deskundige leiding van een trainer en begeleiders de roeitechniek, het sturen van de boot, omgang met het materiaal en de vaarregels.

Vervolgens komt het er op aan zoveel mogelijk kilometers te roeien om je te vervolmaken. Zoals bij zoveel sporten geldt immers het principe: hoe meer je oefent, hoe beter jouw techniek wordt en hoe leuker deze sport wordt.

Voor recreatieve roeiers zijn allerlei boottypes beschikbaar, van skiffs tot achtriemen, waarbij een goede samenwerking in de boot van groot belang is. Roeien kan individueel maar is en blijft vooral een uitdagende teamsport!

Iedereen is welkom, roeiervaring is niet vereist. KRB heeft aangepaste boten voor beginnende roeiers, waarmee ook toertochten worden gedaan.

Elk jaar nemen onze recreanten deel aan toertochten in binnen- en buitenland: de afgelopen jaren werd onder meer al geroeid in Venetië (Voga Longa), Parijs (La Traversée de Paris), Amsterdam (Lichtjestocht), Saint-Omer (La Randonnée des Nénuphars), driedaagse in Groningen (najaar 2016), afvaart van de Leie, doortocht Gent, enz.  waarbij telkens zowel aandacht wordt besteed aan de sport als aan de lokale cultuur.

De recreanten nemen ook deel aan wedstrijden zoals onder meer onze eigen Brugge Boat Race en de Markregatta in Breda.

Er wordt geroeid op vrijdagavond om 18.00 u.zaterdagochtend om 9.30 u., de zaterdagnamiddag om 14.00 u, zondagochtend 9.00u. en woensdagavond 18.00 u (zomerseizoen), zodat er nadien telkens nog voldoende tijd overblijft om uitgebreid na te praten en de dorst te lessen in de bar.

Dus:  wie deze mooie sport wil ontdekken, wil genieten van de rust op het water, de fijne techniek onder de knie wil krijgen, zonder daarom Olympische ambities te koesteren, kan zeker bij ons terecht.

De eerstvolgende lessenreeks voor beginnende recreanten gaat door vanaf 10/09/2016.
Dit is een lessenreeks van 10 lessen telkens op zaterdagvoormiddag.
Prijs: 160 euro.
 
Hieronder vind je ook de kalender van de toerentochten voor recreanten.
Datum Titel Locatie Event
05 juni 16 Toerentocht Vlaamse Roeiliga Mendonk Meer info