03 oktober 15 04 oktober 15

KRB pakt Belgische titels op BK lange boten

Competitie

De wedstrijden voor het Belgisch Kampioenschap lange boten waren gespreid over twee dagen. KRB haalde zeer mooie resultaten, zowel in de BK-races als in de andere wedstrijden.

Op zaterdag 3 oktober mochten Sander De Witte, Oscar Delbeke, Matthias Rabaey en Bert Verkest de spits afbijten in de reeksen van de 4- JM18. Zij wonnen de reeks en later op de dag ook de finale in een tijd van 6:24.56. In de wedstrijd 8+ JM18 werden deze vier roeiers aangevuld met Thomas De Baene, Sam Huys, Arthur Van Welden, Tibo Vyvey en stuurman Bram Van Acker. Met een tijd van 6:05.93 wonnen ze de zilveren medaille, iets meer dan een seconde na Sport Gent (6:04.75).

Nog op zaterdag vond het BK plaats voor de 4-M (senioren). Maarten De Witte, Karel D’Hont, Bastien Hosten en Jan (Pim) Raaben werden 4de in deze wedstrijd.

Andere wedstrijden van de dag:

- 1x JM12: Arnout Pottie (6de) en Tibo Vanden Bon (24ste)

- 1x M Beginners: Michiel Tanghe (18de)

- 4x JW14: Marthe De Bruycker, Manon De Clerck, Juliette Deschepper en Emma Ferryn : 1ste plaats in 3 :45,72!

- 1x JM14 : August Van de Velde (22ste), Joren Vermeersch (28ste) en Arnout Kuhk (34ste).

- 1x JW16: Morgane Verschaeve (7de)

- 2x JM14: Arnout Kuhk en August Van de Velde (16de)

De eerste reeks van zondag bij de 4x JW18 werd geroeid door Louise Daenekindt, Emilie De Baene, Charlotte De Stordeur en Ella Vonck. Met een vierde plaats gingen ze door naar de A-finale. Daarin werden ze ietwat onverwacht maar mooi tweede in 7:19.91 na de GRS.

Het viertal dat op zaterdag Belgisch kampioen werd in de 4- JM18 trad ook aan in de 4x JM18. Zij roeiden in de tweede reeks, die ze wonnen. Uiteraard dus naar de A-finale waarin ze het tweede goud van het weekend haalden in een tijd van 6:18.86 voor TRT in 6:19.64.

Een laatste Belgische titel was te verdienen in de 8+ M. In die wedstrijd – gewonnen door Sport Gent – werd het KRB-team (Pierre De Loof, Maarten De Witte, Lucas Deknock, Karel D’Hont, Mathieu Foucaud, Bastien Hoste, Jan (Pim) Raaben, Bert Van Maele en Bram Van Acker (cox) 5de.

- 2x JM12: Arnout Pottie en Tibo Van den Bon (3de)

- 1x JW14: De Vlerck Manon (3de), Emma Ferryn (4de), Marthe De Bruycker (5de) en Juliette Deschapper (10de)

- 4x W Masters: Anne Cloet, Fréderique de koster, Jill Jonckheere en Emmy Surmont (3de)

- 4- JM16 : Sam Huys, Bram Van Acker, Arthus Van Welden en Tibo Vyvey (3de)

- 2x JW14: Marthe de Bruycker en Manon (2de) en Julliette Deschepper en Emma Ferryn (3de).

Proficiat aan alle roeiers en roeisters voor deze mooie resultaten! Verheugend is dat ook de ouders sterk (in beide betekenissen van het woord) aanwezig waren.