16 september 18

Internationale regatta Club Gent

Competitie

Afgelopen zaterdag maakten KRB’ers de woeste wateren van de watersportbaan terug onveilig met enkele knappe wedstrijden.

Lukas Depla kon als eerste onze kleuren verdedigen en behaalde bij de JM12 skiff een sterke vijfde plaats op 22 deelnemers. In de JW14 skiff behaalde Hanne Dekoninck Denys de 10de plaats. Bij de jonge knapen werd KRB in dubbel JM14 vertegenwoordigd door twee ploegen. Stan en Lucas werden 10e, gevolgd door Karel en Brecht op de 16e plaats. Bij de meisjes 14 zette de KRB-vierkoppel een sterke derde plaats neer.

De senioren, als enige ploeg ingeschreven bij de MU23 4-, maakten van de gelegenheid gebruik wat wedstrijdervaring op de doen richting het BK later deze maand.

Ook de A’s en B’s lieten zich zaterdag van hun sterkste kant zien want in de JM16 4x werden Lucas, Brent, Rowan en Arnaud sterk tweede. Als hoogtepunt van de dag echter werd de tegenstand herinnerd aan de inmiddels traditionele dominantie van KRB in de JM18 4-. Tibo, Bram, Arthur en Siemen behaalden het goud met een puike 24 seconden voorsprong op de tweede plaats. In de JW18 4x werd mixed ploeg KRB-ARV sterk derde, voornamelijk vanwege KRB bijdrage in de boot natuurlijk. Zij werden gevolgd door de mixed ploeg KRB-KRCG op de vijfde plaats.