14 december 21

Juniorweekend Heuvelland

Competitie

Juniores gaan op avonturenweekend in Heuvelland (5-7 nov 2021)

Het laatste weekend van de herfstvakantie gaan de junior roeiers op weekend, dat is traditie; corona stak er vorig jaar een stokje voor, maar dit jaar kunnen alle dertig junioren na een negatieve sneltest mee op weekend naar Heuvelland. De ouders brengen op vrijdagnamiddag de junioren naar Kemmel en laten ze voor 48 uur achter bij hun trainers Maximiliaan, Brice, Thierry, Willy en Jemmy. 

De junioren palmen hun kamers in, gaan het terrein rond de Lork verkennen, of leren elkaar beter kennen met het gezelschapsspel ‘waarheid, durven of doen’. Na het avondmaal verdelen we de junioren in 4 team. Ze schilderen elk hun wapenschild en voeren allerlei sportieve opdrachten uit in de sportzaal. Bij de stoelendans zijn drie jongens net iets te enthousiast in hun poging om de laatste vrije stoel te bemachtigen en zo belanden we ’s avonds laat bij de dokter van wacht om een gebarsten lip te laten hechten. 

De volgende morgen zijn we vroeg uit de veren en na een stevig ontbijt fietsen we langs de kortste en vlakste weg naar Outside Adventure in Poperinge. De lucht is grijs, het miezert een beetje, maar wij zijn klaar om de uitdagingen aan te gaan. De oudste junioren starten met het survivalparcours en vormen twee teams die het tegen elkaar opnemen. Het doel is om in de kortst mogelijke tijd met het volledige team allerlei hindernissen te overwinnen en dat lukt niet zonder elkaar te helpen, aan te moedigen en tips te geven. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd tijdens de fysieke proeven; de strijd wordt beslecht op het eind, door een tangram puzzel die het ene team net iets sneller kan oplossen. De jongste junioren voeren eerst de teambuilding opdrachten uit en ook daar wordt duidelijk hoe belangrijk het is om samen te werken en onderling goed af te spreken omtrent de te volgen strategie.

Na de lunch spelen we oorlogje in de Westhoek; tijdens de laser shooting ontpoppen Brent en Warre zich tot  ware terminators. Maar ook voor wie de schietspelletjes met moeite overleeft, wacht nog een inspannende klimpartij op het hoogteparcours en een adembenemende rit op de death ride. Gelukkig remmen Willy en Thierry de helse vaart van de schreeuwende, naar beneden zoevende junioren af; alleen Brice vergeet op tijd mee te lopen en botst tegen een plank. Na een wafel en een chocolademelk zijn de batterijen weer voldoende opgeladen om terug naar Kemmel te fietsen, dit maal langs landelijke wegen, bergop, bergaf, doorheen het heuvelige landschap; een pittig tochtje aangezien Kemmel 85 m hoger ligt dan Poperinge. In de Lork wacht ons gelukkig een warme douche en een lekker en uitgebreid avondmaal. ’s Avonds tovert Brice de sportzaal om in discotheek. We vieren Pepijns verjaardag en wordt er een beetje gedanst …. Het was duidelijk een vermoeiende dag; om tien uur wil iedereen naar zijn kamer.

Op zondagmorgen wordt bij het ontbijt voor Brents verjaardag gezongen. De zon schijnt en wij gaan zo ’n acht kilometer op en rond de Kemmelberg wandelen. Het pad klimt en daalt langs wijngaarden, weiden en door bos. Bij het ‘Ossuarium’ wijken we even af van het uitgestippelde pad; een kleine klim brengt ons bij ‘de Engel’, waar we even uitrusten. Het Franse kerkhof en statige monument herinneren aan de Grote Oorlog. We smurfen verder doorheen het bos en hier en daar moppert een junior ‘is ’t nog ver?’ De wandeling eindigt met een verkenning van de Kemmelse dorpskern en een traktatie bij de Lork.

Tijdens het alweer copieuze middagmaal kondigt Willy de officiële overgang af van de junioren die overstappen van groep C naar B, applaus!  En dan zit ons teambuildingsweekend erop. Enkel nog inpakken en kamers opruimen en even later dagen de ouders op om hun spruiten op te pikken. Bert en Alexander maken er echter een extra sportief weekend van en vertrekken, zoals ze zijn gekomen, op de fiets naar Brugge. Moe maar tevreden keren ook de trainers huiswaarts. De junioren en de trainers hebben elkaar beter leren kennen en we zijn een hechte groep geworden. Ons weekend test positief, een goede start voor een nieuw werkjaar!