02 oktober 19

KRB na 16 jaar opnieuw Belgisch kampioen in acht met stuurman senior heren!

Competitie

Afgelopen weekend vond in Hazewinkel het Belgisch Kampioenschap voor lange boten plaats voor seniors en juniors. Het werd een triomftocht voor KRB! Op zondag wonnen onze seniors voor het eerst na 16 jaar terug de Belgische titel in de acht met stuurman. In de erg  spannende finale van dit koninginnenummer versloegen Oscar Delbeke, Bert Verkest, Lucas Deknock, Sander De Witte, Nick Matthys, Sam Huys, Tibo Vyvey en Arthur Van Welden met stuurvrouw Marie-Anne Vandermoeren overtuigend de Gentse concurrentie van de GRS met driekwart bootlengte.

Een hele bijzondere prestatie, want het was zestien jaar geleden dat onze seniors nog Belgisch kampioen waren in dit nummer. Leuk detail is dat coach Wim Catry en Pim Raaben (voorzitter trainerscommissie) zestien jaar geleden zelf deel uitmaakten van het vorige kampioenenteam in de acht.

Zaterdag wonnen Tibo Vivey, Sander De Witte, Lucas Deknock en Arthur Van Welden ook de Belgische titel in de vier zonder stuurman.

Om het KRB-feest volledig te maken sleepte het juniorenteam (Arnout Pottie, Rowan Leys, Brent Van Acker, Lucas Karambizi, August Vermeire, Senne Stieners, Karel De Koninck-Denys en Lucas De Baene met stuurman Jean-Pierre Hernou) zaterdag in de acht met stuurman ook de overwinning in de wacht in de eigen leeftijdscategorie van de 16-jarigen om de dag nadien knap 2de te worden in hetzelfde nummer bij de 18-jarigen. Dit belooft voor de toekomst!

Proficiat aan alle roeiers en trainers!

Deze triomftocht voor de KRB en de in Hazewinkel talrijke aanwezige KRB-supporters waren een sportief hoogtepunt in dit KRB jubileumjaar dat bij terugkeer aan het Waggelwater uitbundig gevierd werd met de traditionele lekkere stovers die smakelijk klaargemaakt werden door Chantal Mortier.