04 mei 20

#KRBtegenCorona: A&B's

Competitie

We zitten dan wel allemaal in ons kot… dat wil niet zeggen dat de juniors stil gezeten hebben tijdens de voorbije Corona weken. Al vrij snel hebben ze elk bij hun thuis op de ergometer niet enkel getraind maar ook gezamenlijke tests afgelegd waarbij ze allen samen verbonden via Messenger verbonden waren. Er wordt dus gezwoegd en gezweet in kamers, in keukens, op zolderkamertjes en in garages en dit alles onder het toeziend oog van trainers Piet en Thierry die via de sociale media meevolgen.

Begin april daagde Cédric Desrumeaux zijn roeimaten uit om samen de Concept2 Indoor Marathon Challenge te doen… zes juniors namen de handschoen op en opgezweept door de nodige beats roeiden ze samen die 42,195km netjes uit. Ze deden dit bijna allen in een tijd onder de 3 uur. 
Een onverwacht gevolg van hun exploot is dat Bondscoach Basset op 26 april het hele nationaal pre-collectief een gelijkaardige uitdaging oplegde. De afstand werd voor de 16-jarigen beperkt tot 30K en tot 25K voor de 15-jarigen, terwijl de seniors en juniors 17-18 de volledige marathon voorgeschoteld kregen.

Hoewel onze juniors zich ongetwijfeld wel wat commentaren op de hals zullen gehaald hebben van de andere roeiers die deze lange afstandstest moesten ondergaan, toch mag het resultaat van deze ietwat uit de hand gelopen uitdaging best gezien worden. Onze eigen Pierre Deloof eindigde 2debij de seniors in 2.32.11, Marthe De Bruycker 2debij de junior W 17-18 in 3.13.07 en bij de Junior  M17-18 vinden we Cédric Desrumeaux terug op de 2deplaats in een mooie 2.46.48. Nog 10 andere juniors legden de test met succes af. Proficiat!

Alsof het nog niet genoeg is, heeft trainer Thierry onze Juniors intussen een nieuwe uitdaging opgelegd. Door alle kilometers die ze op ergometer, fiets of lopend afleggen op te tellen gaan ze hun eigen TOUR of the World Cups doen en zo de 7155km vanuit de KRB langs alle World Cup locaties afleggen (KRB via Sabaudia en Varese in Italië naar Luzern, Zwitserland om dan via Duisburg in Duitsland,  Belgrado in Servië en Poznan in Polen terug te keren). De kilometers tikken al aardig aan, want deze week stond de teller op bijna 4200Km. Piet en Thierry zijn trots op hun juniors die overduidelijk niet stilgevallen zijn in deze bijzondere lockdown periode!