16 mei 18

Meiregatta KRSG

Competitie

Dit weekend werd KRB vertegenwoordigd door een indrukwekkende vloot roeiers. Vele tegenstanders braken dan ook in angstzweet uit bij het zien van onze gevreesde blauwwitte pakjes aan de start.

Onder het mooie weer van zaterdag werden de KRB-kleuren fel verdedigd bij de jongsten. Arthur Vinke kwam als eerste aan de beurt in skiff en behaalde in een spannende reeks net de tweede plaats. Als eerstejaars junior D presteerde hij daarmee een eervolle 10de plaats van de 22 deelnemers.

In de categorie tot 14 jaar konden we supporteren voor Karel Dekoninck Denys. Ook hij roeide een spannende reeks en kon zowaar de 16 plek op 63 deelnemers bemachtigen. Een zeer sterk resultaat.

Bij de junior meisjes 14 hadden we 5 deelnemers aan de start. In de dubbel sleepten Louiza Zenasni en Linde Van der Straeten de 12de plek in de wacht met kort op de hielen Nell Claeys en Sofie Dekoninck Denys op de 13de plek.

Nieuwkomer Hanne Dekoninck Denys werd uitgenodigd om mee te roeien in een mixte ploeg en behaalde samen met Lotte Muylaert van KRSG een welverdiende 19de plaats.

In de namiddag bewezen de meisjes zich nogmaals in 4x en Hanne haalde samen met de roeisters van KRSG een bronzen plak. Linde, Louiza, Sofie en Nell strandden op een 5de plaats maar mikken iets hoger volgende keer.

Ook de roeiers van de A’s en B’s waren in vorm dit weekend. Dat bewees Tibo Vyvey in de mixte 4x die, vooral dankzij de KRB-benen in de boot, eerste werd van de 14 deelnemers. Bij de junior dames kwamen zowel Marthe als Manon in een mixte dubbel aan de start. Zij behaalden respectievelijk de eerste en de vijfde plaats op 51 deelnemers. Van het gechiegel op het vlot mag men denken wat men wil, op het water blijken deze dames geen lachertje. Linde en Amber behaalden in deze discipline een 40ste plaats.

Bonken Arthur en Bram domineerden de junior heren 2x en behaalden het goud met 20 seconden voorsprong op de tweede plaats. Joren Vermeersch en Arnout Van den Houte volgden op een 28ste plaats van 43 deelnemers.

Zondag betreedden ook de seniors de woeste wateren van de watersportbaan. Om 8:05 lagen Sam en Oscar met kleine oogjes aan de start om hun plaats in de A-finale te verdienen bij de dubbels U23. Zij behaalden later die dag de vijfde plaats, na in de start toch een paar slagen overtuigend voor gelegen te hebben.

In de namiddag schuwden de andere ploegen weg voor de sterke KRB-aanwezigheid in de koppelvier -23, waar de mixte boot met Tibo het goud verdiende. Het podium werd aangevuld door een sterke vier met Sander, Lucas, Arthur en Bram.

Bij de 4x juniors behaalden Arnout Pottie, Seppe, Rowan en Brent een mooie vijfde plaats. Bram en Arthur kroonden zich opnieuw koningen van de 2x met een eerste plaats. De junior dames eindigden in 4x op een mooie achtste plaats van de 14. Ook in de junior heren 16 werden de A’s en B’s vertegenwoordigd door twee dubbels. Arnout Pottie en Brent Van Acker werden daar 11e, gevolgd door Rowan en Senne, die de 16e plaats verzekerden. Beide ploegen hebben sterk geroeid. KRB weet in dubbel te roeien, want ook op zondag werd bij de junior dames een mooie tweede plaats behaald door een mixte dubbel met Manon.

De jongens van de C’s en D’s konden zich ook zondag bewijzen in 2x en 4x. Brecht Verkest werd uitgenodigd om samen met Milan Vizer van KRSG aan te treden. Hoewel ze nog nooit samen roeiden maakten ze er een fantastische wedstrijd van en bemachtigden op die manier een welverdiende 27ste plaats.

Lucas wielfaert en Stan Van De Moortele maar ook Lennart Vinke en Lowie Lannoo gaven het beste van zichzelf met een mooie 13de en 24ste plaats op 36 deelnemers. In de namiddag roeiden deze jongens in 4x en werden daar 7de op 10.

We kunnen concluderen dat het een mooi weekend was voor KRB. Vele roeiers hebben hun eerste wedstrijdervaring achter de kiezen en zijn daarmee op weg naar verdere, sterke resultaten. Bij vele ploegen werd mooie vooruitgang geboekt, wat moed geeft voor verdere groei.